Bandysidan.nu


Svensson Cup: Positivt i Vänersborg

publicerat 2004-10-08

Många lag har gjort sina debuter på stor is den här säsongen tack vare Edsbyn Arena. Ett gäng som inte varit ut på stor is är IFK Vänersborg och de gör sin premiär i eftermiddag klockan 15:00 mot Sandvikens AIK.

Johan Sixtensson i IFK
Johan Sixtensson i IFK Foto: Torbjörn Lindquist

IFK Vänersborgs tränare Magnus Nordin är smått lyrisk över att få komma ut på stor is.
- Ja äntligen drar det igång! Det är alltid lika skönt att lämna rinken och komma ut på fullstor plan. Därför känns det naturligtvis enormt inspirerande att åka upp till Uppsala.

Magnus Nordin berättar för Bandysidan.nu att laget har några småskador här och var men inget allvarligt och alla är tillgängliga för spel i Svensson Cup. IFK Vänersborg är inne i en tuff träningsperiod och många i laget har tunga ben, men det är det många klubbar som har just nu.

IFK Vänersborg har till den här säsongen tappat många högklassiga spelare, speciellt offensiva krafter som Ari Holopainen, Sami Laakkonen och Martin Arvidsson. Dessutom har duktige målvakten Joakim Larsson Lantz bytt klubb och veteranen Mats Fröberg lagt av. Men tränare Magnus Nordin är inte speciellt orolig.
- För oss är det ointressant vilka spelare som försvunnit från förra säsongen. Istället lägger vi all kraft och energi på att försöka utveckla vår spelidé och att utveckla varje spelare. Spelare kommer och går och så är det inom elitidrotten och man ska komma ihåg att när spelare försvinner så ger det också möjlighet för andra att kliva fram och ta mer initiativ, säger han till Bandysidan.nu.

Magnus Nordin berättar vidare att ungdomarna klivit fram på ett mycket fint sätt när de rutinerade spelarna försvunnit, vilket syns på både träningarna och på teorin.
- Vi har ett ung lag, medelålder på 20 år, där det redan idag finns mycket fina kvalitéer och där det finns en enorm potential. Vi har under mina fem år i klubben aldrig varit så väl förbereda fysiskt som vi är i år så jag ser verkligen fram mot den kommande säsongen, säger Magnus Nordin.

Och den här säsongen inleds som sagt med Svensson Cup i Uppsala, ca 30 mil ifrån Vänersborg. Magnus Nordin berättar att det inte brukar gå så bra för IFK Vänersborg i Svensson Cup, och misstänker att det beror på klubbens träningsupplägg.
- Vi varken kan eller vill jämföra oss med de lag som redan spelat 5-6 matcher och tränat på fullstor plan. Det viktiga för oss är att skaffa oss erfarenheter som vi kan ta med oss och jobba vidare med. Detta är speciellt viktigt när vi har så många nya spelare i laget, avlutar Magnus Nordin.

Skriven av: Gustaf Lindborg