Umeå inleder med seger

publicerat 2003-12-07

Efter att säsongens två första matcher blivit uppskjutna på grund av isbrist kunde äntligen Umeå spela sin första match. Den spelades borta mot Svartbjörnsbyns IF och Umeå inledde matchen bäst och skapar ett par riktigt fina chanser innan Niklas Norling gör Umeås första mål på pass av Jonas "Limpan" Lindberg.

Umeå är det klart bättre laget i första halvlek och Clas i umemålet har inte mycket att göra. Umeås andra mål blir Peter Sundströms första. "Sunna" gör under matchen ytterligare tre mål, bland annat 0-3 på hörna. Skottet går via en försvarsspelare på mållinjen in i mål, på en fladdrande bana. Även Lars Mårdvall och Petter Kindmalm gör hörnmål innan den första halvleken är slut. Det sista som händer i denna är att Johan Sejdhage gör ett snyggt mål, framspelad av Petter Kindmalm och den slutar därmed 0-6. Limpan hinner även få en utvisning för olämpligt uppträdande i slutet av halvleken.

När den andra halvleken börjar så verkar Umeås spel från den första som bortblåst och det slarvas rejält. Efter bara 5 minuter av den andra halvleken har Svartbjörnsbyn reducerat till 2-6, först genom Kennet Andersén och sedan genom Markus Sammeli. I samband med det förstnämnda målet blir även Erik Sandström utvisad 10 minuter för slag.

Men Umeå är det starkare laget och några snabba mål gör att Svartbjörnsbyn åter ska börja hänga med huvudena. 2-7 och 2-8 görs av Sunna, medan 2-9 är ett hörnmål av Mikael Englund. Sunna har tillsammans med Niklas skapat många chanser under matchen och nu bär sammarbetet frukt. I slutet av matchen gör Niklas två mål, båda på assist från Sunna. Innan matchen tar slut hinner dock Svartbjörnsbyn med att reducera två gånger, till 4-11 genom Jonas Sjöberg, respektive Markus Sundén. Umeå gör en bra insats rätt igenom och vinner utan att förta sig allt för mycket.