Dålig match på dålig is

publicerat 2003-12-21

Dagens match mellan Umeå BS och Härnösands AIK började lovande i högt tempo och frejdigt spel av UBS. Redan efter en kvart har Umeå gjort 2-0. Det första målet på hörna av Erik Sandström och det andra av Niklas Norling på straff.

Härnösand tar över mer av spelet därefter, men lyckas inte skapa något rejält. Och de gånger de får läge så räddar Clas Olofsson i Umeåmålet. Det stora problemet verkar vara isen, då gårdagens blåsiga väder orsakat att en hel del sand kommit ut på isen och man lyckades inte åtjärda detta helt tillfredställande innan matchstart, pga ett ismaskinshaveri. Detta orsakade stort kaos i sliprummet när alla, inklusive dommarna vill få skridskorna slipade.

Den andra halvleken var inte bra och det enda som hände, förutom 3-0 i slutet av halvleken var ett 10-15 minuter långt uppehåll pga att lyset slocknade. Det här var en match alla inblandade vill glömma så fot som möjligt, speciellt materialförvaltarna.

Tyvärr ingen matchfakta, då mina anteckningar från matchen ej är speciellt bra.

Skriven av: Torbjörn Lindquist