Bandysidan.nu

Wallvik det starkare laget på Gamla IP

publicerat 2003-12-28

Det tog nästan en kvart innan det hände något riktigt farligt, men då hände det å andra sidan desto mer. Och det är gamle storskytten Lasse Hedqvist som lägger an tonen med att först vara nära att komma fri framför Olle Embretsen i Ljusdalsmålet. Dock får han ett slag på klubban och det rinner ut i sanden. Han får dock en snabb revanch när han gör 0-1 på frislag strax därefter.

I den 17:e minuten klipper Hedqvist till igen, denna gång på en vänsterhörna, och därmed är det 0-2 till Wallvik. Ljusdal får sin första riktiga chans ett par minuter senare, när Mattias Wennström skjuter strax utanför. Wallvik ligger högt och stressar, så LBS har svårt att ta sig fram. Efter knappa halvtimmen lyckas man dock skapa ett antal chanser, bland annat ett stolpskott på en vänsterhörna och ett skott på en liggande målvakt i Wallviksmålet. Det är då dråpslaget för LBS kommer, 0-3 på vänsterhörna, genom Patrik Fryklund. Wallvik skapade även ytterligare några chanser innan halvleken slutade. Först på utvisningsbänken blev en Wallviksspelare, Hannes Lundén, som fick 10 minuter för slag på skridsko.

Efter halvtid inleder LBS starkt och redan två minuter in i halvleken är den gamle backen Håkan Forsgren på väg igenom och blir bryskt fasthållen strax innan han kommer in på mål. Dommaren dömmer straff och Wallviks Patrik Sjölin får sitta av 10 minuter för den. Straffen läggs av Ante Bergman och han gör 1-3. Tio minuter in i halvleken är det LBS tur att få en man på utvisningsbänken. Det är Lars Jonsson som håller fast en Wallviksspelare som är på väg in mot LBS-målet och han får 10 minuter. På frislaget, som är från strax utanför vänster cirkel, gör Hannes Lundén 1-4. 1-5 är en riktig delikatess där Mattias Lindblom tar ner bollen på ett långt utkast och åker in längs kortlinjen, ett par meter från mål passar han snett innåt till Tobias Grundin som föser in den i öppet mål. Med en kvart kvar gör en väl placerad Lars Hedqvist 1-6 på pass av Tell Bergström. Här kändes det som om matchen var punkterad och det verkade även Wallvikspelarna tro och de slappnade av ordentligt och tillät LBS att komma tillbaka in i matchen.

I den 78:e gör Stefan Blom 2-6 på ett frislag och två minuter senare kommer Mattias Wallström igenom och gör 3-6. I samband med det sistnämnda målet blir Patrik Fryklund i Wallvik utvisad 10 minuter för osportsligt uppträdande. Det tar bara två minuter till innan Mattias Meijer gör 4-6, assisten gick till Thomas Gustavsson. Dock lyckas Wallvik med att få igång spelet igen och får ett straffslag i den 86:e minuten. Straffen får de fåtal på läktarna att sucka ordentligt. Det är en mycket fint slagen straff, ribba in ovanför målvaktens huvud. Lars Hedqvist hade med sitt 4:e mål för dagen punkterat matchen med sitt 4-7 mål. LBS hann dock att reducera till 5-7 genom Mattias Meijer innan dommaren blåser av matchen.

Lasse Hedqvist visade att han ännu kan, medan Mattias Meijer var aktivast i LBS tillsammans med Jon-Anders Åhs.