Bandysidan.nu


Hammarby på träningsläger i Norrland

publicerat 2004-08-30

Den 18:e till 22:a augusti var Hammarby IF på träningsläger i norrländska Idrefjäll. Där var laget för att dels sporta men framför allt för att svetsa samman truppen inför kommande säsong. Tränare Stefan Karlsson och mittfältare Stefan Erixon berättar mer.

Ett par mil nordöst om Idre ligger Idrefjäll. Dit var Hammarbys spelartrupp förra helgen för att sporta i den vackra miljön uppe i norrland.
- Vi bodde i stugor nedanför Pernilla Wiberg Hotel, mycket bra boende. Idrefjäll är ett fantastiskt ställe att vara på. Här finns allt man kan önska sig, säger tränare Stefan Karlsson.
Stefan Erixon är nöjd han med.
- Vi bodde i stugor nedanför Idres skidbackar och åt maten på Pernilla Wibergs-hotell. En mycket fin anläggning som kan sysselsätta en från morgon till kväll. Naturen är ju väldigt fin där uppe och det blir ett helt annat lugn om man jämför med storstan. Mer regn också för
den delen.
Med tanke på Pernilla Wibergs skidåkningskarriär så är nog detta ett bra ställa att ladda upp på om man vill ha vinnarinstinkt inför kommande bandysäsong. Skidåkning stod dock inte på programmet inför helgen, det gjorde däremot bland annat cykling på mountainbike, klättring, fotboll, fiske och golf. Stefan Karlsson var också snabb att påpeka att det minsann var han som vann golftävlingen.
Jag var lite nyfiken på hur det gått för nyförvärven; Olov Englund, Jonas Holgersson och nu det senaste ifrån Vetlanda BK Carl Klingborg. Jag frågade hur det gått för de nya rent träningsmässigt i Idrefjäll.
- Lägret var inte inriktat på träning, utan att uppleva nya saker tillsammans. Nyförvärven har vi sett i träning nu under några månader och dom sköter sig mycket bra, säger Stefan Karlsson.
- Vi kör med individuella program sedan maj med betoning på styrka och uthållighet. Vi kör även ispass från maj här på Zinken.
Gångna säsongen hade Hammarby inte en enda spelare i truppen som hade Hammarby som moderklubb. I och med att Hammarby nu blivit ett av de allra bästa lagen i både Sverige och världen, så börjar nu också ungdomar komma upp och knacka på dörren.
- Vi har många ungdomar i truppen som kommer att utvecklas under kommande säsonger, Jesper Eriksson, Kalle Spjuth, Mikael Billander, Olov Englund, David Karlsson, Oscar Jonsson och Jonas Svensson. Vi har även Calle Klingborg från Vetlanda som vi tror kan utvecklas på ett positivt sätt, säger Stefan Karlsson.
Du då, Stefan Erixon, känner du hur ungdomarna flåsar i nacken?
- Vi har många yngre spelare redan nu i truppen och de kommer alla bli riktigt bra. Det kommer nog att dröja ett par år innan några killar från ungdomslagen kan slå sig in i truppen men de är på väg.
Snart är det ju dags för ett gäng försäsongscuper också. Svensson Cup, nystartade Champions Cup, och klassikern World Cup ska Hammarby medverka i. I World Cup har Hammarby två år i rad blivit utslagna av Svenska Mästarna Edsbyns IF, och i år vill man ha revansch.
- Ska bli riktigt roligt att spela Champions Cup i bandykyrkan i Edsbyn, perfekta förhållanden redan i september och mot bästa möjliga motstånd. Men det är nog World Cup som ändå är det stora målet. Skulle vara kul att gå hela vägen där uppe i år!, säger Stefan Erixon optimistiskt.
Stefan Karlsson anser dock inte att klubben prioriterar dessa cuper.
- Det viktigaste på försäsongen är skapa ett spel som vi tror på. Sedan vill naturligtvis vinna, men jag kan inte säga att vi prioritera att vinna turneringarna.

Och i dessa tider med lag som hoppar av hit och dit så är ju frågan vad dessa två herrar tycker om detta spektakel oundviklig; vad tycker ni om att IF Vindhemspojkarna hoppar av allsvenskan och att Västanfors IF tar klivet upp?
- Beslutet är rätt. Men det hade varit bättre om det kommit tidigare. Västanfors har bättre förutsättningar att lyckas i allsvenskan. "Fläkten" har historien med sig och vi önskar föreningen välkommen!, säger Stefan Karlsson om det.
- Jag vet egentligen ingenting om hur Västanfors lag ser ut men visst ska det vara 4 poäng. Måste vara riktigt roligt för dem att komma till Zinken på annandagen, 6000 pers på läktarna istället för 300 i Fagersta, säger Stefan Erixon som får sista ordet.

Hammarby IF:s hemsida
Idrefjälls hemsida

Skriven av: Gustaf Lindborg