Bandysidan.nu


Holland segrare i B-VM

publicerat 2018-02-03

Holland vann årets B-VM för herrar, efter finalseger mot Japan med 3-2. Därmed går Holland upp i A-VM, där de ersätter Ungern som förlorade dagens match mot Tyskland med 21-1. Holland började B-VM i andragruppen, och gick obesegrade genom den, 7-1 mot Kina, 7-0 mot Slovakien och 9-0 mot Somalia.

I slutspelet blev det först seger med 4-1 mot Ukraina i kvartsfinalen. Därefter Besegrades Estland med 8-4, efter att Estland ledde med 0-4 i halvtid. Japan tog sig genom gruppspelet med en seger, en oavgjord (med seger i sudden) och en förlust. Det räckte till andraplats i gruppen och ett möte med Slovakien i kvartsfinal. Slovakien besegrades med 4-1 innan Japan vann mot Kina med 2-1 i semifinalen. Kina ledde med 1-0 i halvtid och segermålet kom med bara c:a 5 minuter kvar av matchen.

Estland vann bronsmatchen mot Kina med 11-3. Kina gjorde sin klart bästa VM-turnering någonsin, då de aldrig slutat bättre än näst sist i B-VM tidigare. Mongoliet tog 5:e-platsen efter seger mot Ukraina i sudden death. I jumbofinalen vann nykomlingarna Slovakien med 2-0 mot Somalia.

Skriven av: Torbjörn Lindquist