Bandysidan.nu


I slutet av månaden börjar VM

publicerat 2018-01-06

I slutet av januari börjar bandyVM för herrar. Iår spelas A-VM i ryska Chabarovsk, med 8 lag fördelat på två grupper. B-VM spelas i Harbin i norra Kina, också med 8 lag fördelat på två grupper.

Både A-VM och B-VM är upplagt så att de 4 bästa lagen spelar i en grupp 1 och de 4 lite sämre lagen i grupp 2. Sedan spelas kvartsfinalerna med vinnaren i grupp 1 mot laget som kom fyra i grupp 2, etc. A-VM börjar måndagen den 29:e januari, medan B-VM börjar dagen innan, den 28:e. Tiderna för spelschemat i A-gruppen är lokal tid i Chabarovsk, 9 timmar före svensk tid. B-gruppens tider är lokal tid i Harbin, 7 timmar före svensk tid.

Kanada som vann B-VM förra året har dragit sig ur VM, och ersätts i A-VM av Ungern. Norge gjorde succé i fjolårets VM och vann mot Kazakhstan i kvartsfinalen. Därmed spelar Norge i förstagruppen i årets A-VM, tillsammans med Sverige, Ryssland och Finland. Kazakhstan spelar andragruppen tillsammans med USA, Tyskland och Ungern. Tyskland gjorde sitt första A-VM förra året, och lyckades klara sig kvar efter seger med 12-7 mot Vitryssland i matchen om 7:e-plats.

I B-VM gör Slovakien debut. Trotts det minskar storleken på B-VM med två lag. Förutom Kanadas avhopp, som ledde till att Ungern fick gå upp, så har två ytterligare länder dragit sig ur. Det är Vitryssland och Tjeckien som ej deltar i årets VM. I B-VMs förstagrupp hittar vi Estland, Japan, Mongoliet och Ukraina. I B-VMs andragrupp hittar vi Kina, Holland, Slovakien och Somalia.

Skriven av: Torbjörn Lindquist