Bandysidan.nu


Bandymanger har återuppstått

publicerat 2015-10-07

Efter mer än 10 år utan uppdateringar, så har spelet Bandymanager återkommit i en helt ny skepnad. Den här gången är spelet inte textbaserat, utan grafiskt. Tyvärr finns ingen windowsinstallation ännu, men instruktioner till hur du installerar utvecklingsverktyget och spelar därifrån finns på ladda ner-sidan.

Nu är det första releasen av "nya" Bandymanager. Det går att välja lag från Sverige, Norge, Finland, Ryssland eller USA att träna. I samtliga länder är det högstaserien som avses, men i Sverige kan man även välja lag i Allsvenskan Norra och Södra.

I juli iår fick jag se ett system som heter Qt. Det använder sig av ett kodbaserat system som heter Qml för att bygga användargränssnitt och C++ samt lite javascript för själva programmeringen av funktioner. Jag började så smått titta på hur jag skulle få in spelet där. Det var mycket av det jag gjorde på den tiden som inte funkar så bra, så jag bestämde mig för att börja om i helt ny kodbas. Nu under World Cup-veckan släpper jag version 0.1.0. Jag har inte lyckats paketera den så att den funkar direkt under windows, men det går att ladda ner systemet Qt och koden, öppna projektet och köra den vägen. En sida om hur du gör kommer att läggas upp i wikin och på Bandysidan.nu.

Eftersom version 0.1.0 är skriven i en helt ny kodbas, så är det en del saker som jag inte lyckats föra över ännu, men det är också en hel del grejor som är helt nya, som inte fanns i den gamla. Det mest tydliga är väl här ett grafiskt användargränssnitt.

Vad finns både i 0.0.10 och i 0.1.0

Grundserierna spelas
Om för få spelare i ett lag, så skapas slumpmässiga spelare
Det går att se hur bra spelarna är på olika saker
Laguppställning väljs av datorn
Det går att byta laguppställning
Målskyttar
Matchklockan syns vid match för det lag som tränas
Finns chans till utländska spelare
Svenska, Norska, Finska, Ryska, Amerikanska och Holländska spelare går att få
Det går att träna svenska högstaserien och andraserien

Vad fanns i 0.0.10 men ej i 0.1.0

Inga kval eller slutspel
Inga färgkodade tabeller
Inget U19-lag
Inga skador
Endast en säsong
Går ej att spara
Ingen inställningssida
Ingen ekonomisida
Inga biljettpriser
Inga publikintäkter

Vad är helt nytt i 0.1.0

Helt nyskrivet från grunden.
Grafiskt istället för textbaserat.
Ungerska, Somaliska, Tjeckiska, Vitryska, Kazakhstanska, Mongolska, Japanska, Kinesiska mfl (alla länder som deltagit i internationella turneringar senaste åren)
Det går att träna Ryska, Norska, Finska och Amerikanska högstaserierna.
Seriesystemen är dynamiskt kodade, så datafilerna bestämmer hur de ser ut. Tidigare kodade i C++, så det blev svårt att ändra om verkligt seriesystem ändrades. ** Innehåller info om när på året serien startar och slutar
Fler skickligheter
Huvudsidan visar nästa match (om den är mindre än 3 veckor bort)
Påbörjat system för ranking på länder och lag. Dessa kombineras för att bestämma vilken nivå av skickligheter ett lag kan få spelare på.
Påbörjat tröjfärger. Alla lag har dock inte korrekta färger ännu.

Skriven av: Torbjörn Lindquist