Västerås svenska mästare för herrar

publicerat 2015-03-14

Västerås SK vann dagens SM-final mot Sandvikens AIK efter en extremt fartfylld tillställning med många ansikten. Sandviken inledde starkt, men lyckades trots många chanser i inledningen inte få in bollen. Istället började Västerås ta över spelet och efter dryga kvarten gör Västerås 0-1 genom Tobias Holmberg.

0-2 låter inte vänta på sig särskilt länge, blott 4 minuter senare går bollen in från Mikael Olsson. Västerås har även 0-3 inne efter ett drömmål av Johan Esplund, men domaren var av annan åsikt. Till synes för att Jonas Nilsson körde in i, alternativt blev inknuffad i SAIK-målvakten Abbe Bodin.

Efter en timeout av SAIK lyckas man skapa en hörna och Patrik Nilsson rakar in bollen. På extraminutrarna i den första halvleken lyckas dock VSK utöka ledningen till 1-3 efter ett oerhört snyggt tillslag på uppstuds av Jonas Nilsson.

Den andra halvleken blir extremt spännande och spelas stundom i ett ursinnigt tempo. Det blir målchanser åt båda håll. Jonas Nilsson utökar återigen Västerås ledning innan Patrik Nilsson reducerade. Jonas Nilsson, dagens bäste målskytt på 3 mål, utökar än en gång Västerås ledning.

Med dryga kvarten kvar av matchen reducerar Sandviken först till 3-5 och sedan några minuter senare till 4-5 och jagar ursinnigt en kvittering när Västerås Johan Esplund blir utvisad. Strax efter utvisningen får Västerås en chans när Oscar Gröhn kommer åkande på högersidan och får bollen vidare till Janne Rintala som punkterar matchen med ett skott i nättaket.

Skriven av: Torbjörn Lindquist