Ryssland världsmästare för pojkar 15

publicerat 2014-02-09

Ryssland vann idag finalen för pojkar 15 år efter en tuff finalmatch mot Finland. Matchen bjöd på en hel del tufft spel och Ryssland gick upp till 3-0 innan Finland reducerade till både 3-1 och 3-2. Ryssland lyckades dock få in 4-2 före halvtid.

I början av den andra halvleken skapade Ryssland flertalet målchanser, men när laget drabbades av ett par utvisningar visade Finland på bättre takter och i samband med en hörna fick Ryssland en tredje utvisning för tidigt rus, och Finland kunde på hörnan reducera till 4-3. 10 minuter senare görs även 4-4, och då har Finland även haft en boll inne som blev bortdömd för offside.

I slutet av matchen börjar Ryssland trycka på mer och med några minuter kvar till slutsignalen lyckades Ryssland göra 5-4. Strax före full tid får Ryssland ett friläge som räddas av den finske målvakten, men bollen går ut och Kirill Kuzmin dribblar sig in och gör 6-4, som sedan står sig tiden ut. Kirill blev finalens bäste målskytt med 3 mål.

Sverige vann tidigare idag bronsmatchen mot Ukraina som gjorde sitt första VM på ungdomssidan. Kazakhstan som deltagit 3 av de senaste 4 VM för P15 var inte med.

Skriven av: Torbjörn Lindquist