Bandysidan.nu

AIK svenska mästare

publicerat 2012-03-24

AIK (W) är svenska mästare i bandy för damer efter en sudden deathseger mot Sandvikens AIK (W). Det avgörande målet gjordes nästan 23 minuter in i sudden death, av Josefine Gustavsson.

Matchen börjar i ett högt tempo och Sandviken inleder målskyttet genom Hanne Gezelius med mindre än 2 minuter spelade. Med åtta minuter spelade kvitterar AIK genom Hanna Brusberg på hörna. Drygt en och en halv minut senare har Hanna hunnit ge AIK ledningen på ett frislag och Michelle Löfblad kvitterat.

Så här långt har Sandviken varit det förande laget, men nu tar AIK över spelet allt mer och innan halvtid har Anna Lundin hunnit göra både 3-2 och 4-2. Det är ett fysiskt hårt spel under matchen, och ett flertal riktigt tuffa tacklingar.

I den andra halvleken har båda lagen flera riktigt bra målchanser, men det är Sandviken som reducerar genom Linnea Gunnarsson efter att Johanna Nybelius var med bra och räddade i förstaläget. Sedan kvitterar SAIK genom Michelle Löfblad som gör sitt andra mål i matchen, denna gång på hörna.

I slutminuterna av matchen åker Alina Zinkevitch genom AIK-försvaret och gör sånär 4-5. På tilläggstid slarvar den annars så duktiga Siri Englund i eget straffområde och Anna Jepson är mycket nära att göra 5-4 för AIK. Ordinarie tid slutar dock 4-4 och matchen går till sudden death.

I sudden är det AIK som spelar bäst inledningsvis och skapar bland annat flera hörnor. AIKs 16åriga Linnea Larsson är mycket bra i förlängningen och är nästan igenom vid några tillfällen. I den andra förlängningskvarten blir hon helt ensam med Malin Lundh, som står för en grym räddning till hörna. Sandviken tar en timeout en bit in i den andra förlängningskvarten. Direkt efter den gör Josefine Gustavsson det avgörande 5-4-målet och AIK blir svenska mästare.

Skriven av: Torbjörn Lindquist