Villa vidare efter seger mot Bollnäs

publicerat 2012-03-18

Villa Lidköping BK vann dagens semifinal mot Bollnäs GoIF på Sävstaås efter mål av Jesper Bryngelson.

Villa förlorade den första matchen i semifinalserien på Sävstaås för en dryg vecka sedan, med 5-3, innan man vann två raka hemmamatcher, först med 6-5 och sedan med 6-2.

I dagens match ledde Bollnäs med 2-1 i halvtid. Villa kvitterade genom David Karlsson i den 55:e minute på straff, och tog sedan ledningen i den 64:e minuten genom Patrik Gustavsson Thulin. Bollnäs kvitterade i den 75:e minuten genom Juho Liukkonen på straff.

I slutminuterna får Bollnäs ytterligare en straff och Liukkonen åker fram ännu en gång, men träffar denna gång ribban. Matchen slutar 3-3 och går vidare till sudden death.

Bara några minuter in i sudden gör David Karlsson mål för Villa, och Villa är klar för sin första SM-final sedan 1983. Då spelade man mot Boltic, iår är det Sandvikens AIK som står för motståndet.

Källa: NLTs liverapport

Skriven av: Torbjörn Lindquist