Sverige vann stort mot Finland

publicerat 2009-01-18

Efter en jämn tillställning i första halvlek, efter vilken Sverige gick till halvtidsvila med en 2-0 rann det iväg och blev till slut 8-1.

Johan Andersson, en av Sveriges målskyttar under matchen mot Finland
Johan Andersson, en av Sveriges målskyttar under matchen mot Finland Foto: Torbjörn Lindquist

Finland gjorde en mycket bra första halvlek och matchen var spelmässigt väldigt jämn. Dock var Sverige vassare och skapade de allra bästa lägena vilket ledde till en halvtidsvila med 2-0-ledning för svensklägret.

När Sverige gör 4-0 och 5-0 på några minuter runt kvarten in i den andra halvleken börjar det bli lite jobbigt för de finska spelarna och resultatet rinner snabbt iväg. Finland får dock sista ordet genom Markus Kumpuoja som gör matchens sista, och Finlands enda mål. Slutresultatet blir 8-1.

Daniel Mossberg säger till Bandysidan.nu efter matchen att siffrorna egentligen inte spelar någon roll. Finland är ett bra lag, men Sverige lyckas spela enligt planen idag och är klart vassare. Man kan ju förstå att de börjar hänga lite med huvudena på slutet, avslutar han.

Skriven av: Torbjörn Lindquist