Bandysidan.nu


Silly Seasongenomgång av Villa/Lidköping

publicerat 2004-08-05

Med nya spelare som Ari Holopainen och Martin Arvidsson, plus ett redan namnkunnigt lag, så har Villa/Lidköping denna säsong lyckats få ihop ett riktigt starkt gäng. Men hur är det med framtiden i laget när många ungdomar lämnat klubben?

De fem spelare som hittills lämnat klubben hade en så pass låg medelålder som 22,6. Dessa var dessutom inga b-spelare utan förmodligen ordinarie spelare i de flesta lag. Visst, klubben har ersatt dessa spelare med riktiga klasspelare som som Ari Holopainen och Martin Arvidsson, men det är aldrig bra att tappa så lovande spelare som försvunnit.

De spelare som försvunnit till andra klubbar är Gabriel Bridholm, Sandvikens AIK, Carl Berglund, IK Sirius BK, Mattias Jansson, Gripen/Trollhättan BK, och Jonas Stern, Gripen/Trollhättan BK. Dessutom har David Karlgren slutat och Jonatan Rask gått till Lidköpings AIK.

De största förlusterna här är väl utan tvekan Gabriel Bridholm som går till Sandvikens AIK för att ersätta landslagskeepern Daniel Kjörling, och David Karlgren som beslutat sig för att lägga rören på hyllan.

För att gå närmare in på dessa två så tycker jag att mycket lovande Gabriel Bridholm är det allra tyngsta avbräcket. Blott 20-årige Bridholm är mer eller mindre klar att ta över när Andreas Bergwall och kompani lägger av med spel i landslaget. Dock har Villa värvat en ny bra målvakt, men mer om det senare.

David Karlgren är en av publikfavoriterna på Isstadion i Lidköping, och visst är detta en spelare Villa med mycket stor sannolikhet kommer att sakna. Dock har formen svajat lite grann, speciellt senaste säsongen då spelet inte var på topp trots att det blev 18 kassar.

De andra spelarna som Villa tappat var Carl Berglund som gick till IK Sirius BK, Mattias Jansson som gick till lokalkonkurrenten Gripen/Trollhättan BK och Jonas Stern som gjorde likadant. Dessa spelare är väl inte lika betydelsefulla som de jag nämnt ovan men de har ändå gjort sitt i varje match och åldern talar för dem. Carl Berglund och Mattias Jansson skramlade ihop ett mål var gångna säsongen, medan Jonas Stern hittade nät klart godkända 10 gånger.

Vad har Villa ersatt med då? Några ersättare till dessa, minst två, tunga tapp?
Dom har ersatt riktiga klasspelare. Eller vad sägs om spelare som Martin Arvidsson ifrån IFK Vänersborg, Ari Holopainen ifrån IFK Vänersborg, Patrik Hellman ifrån IFK Motala, och Joakim Larsson Lantz ifrån IFK Vänersborg. Inga dussinlirare precis.

Denna kvartett är ju helt klart vassare än spelarna de tappat. Joakim Larsson Lantz är en målvakt som flera gånger varit upp och nosat på landslaget med 2 a-landskamper. En bra, jämn målvakt som helt klart tillhör landets topp-5, och är en bra ersättare till förra målvakten.

Världsmästaren Ari Holopainen känns också som en klar förbättring gentemot David Karlgren - no offense "Karla"! Men Ari Holopainen är faktiskt en av världens absolut bästa anfallare, ja jag skulle säga att han är näst bäst efter Sergej Obuhov. Eller vad sägs om 66 mål de två senaste säsongerna?

En annan herre med bra statistik är Martin Arvidsson, också ifrån IFK Vänersborg. Martin är en riktigt skridskoskicklig tekniker med bra skott och han går rätt in i startelvan i alla klubbar. Gångna säsongen blev det 10 mål och 8 assist.

Det fjärde och sista (hittills sista) nyförvärv vi ska kolla upp är Patrik Hellman som närmast kommer ifrån IFK Motala. 21-årige Patrik Hellman är en back/mittfältare som är riktigt utvecklingsbar och kan bli en klippa i backlinjen.

Dags för den obligatoriska sammanfattningen. Vi börjar bakifrån och går framåt. Gabriel Bridholm är en mycket lovande målvakt, och han kommer att spela i landslaget, men denna säsong och ett par framåt är nyförvärvet Joakim Larsson Lantz bättre, därför ligger Villa här på plus.

Patrik Hellman ersätter Carl Berglund och går jämnt ut, Martin Arvidsson ersätter Mattias Jansson och Jonas Stern på mitten, och Ari Holopainen är en klart mycket bättre spelare än David Karlgren i anfallet.

Helt klart ligger Villas Silly Season på plus-sidan.

Nyförvärv: Martin Arvidsson ifrån IFK Vänersborg, Ari Holopainen ifrån IFK Vänersborg, Patrik Hellman ifrån IFK Motala, och Joakim Larsson Lantz ifrån IFK Vänersborg.

Spelarförluster: Gabriel Bridholm, Sandvikens AIK, Carl Berglund, IK Sirius BK, Mattias Jansson, Gripen/Trollhättan BK, Jonas Stern, Gripen/Trollhättan BK, och Jonathan Rask, Lidköpings AIK. Dessutom har David Karlgren slutat.

OBS! Daniel Svedberg har ej räknats!

Skriven av: Gustaf Lindborg