Edsbyn segrare i ExTe World Cup 2008

publicerat 2008-10-26

Både Edsbyns IF och Bollnäs GoIF är heta direkt från början. Många farliga chanser och tidig Bollnäsledning.

Reducering till 1-2 av Magnus Olsson
Reducering till 1-2 av Magnus Olsson Foto: Torbjörn Lindquist

Båda lagen inleder matchen bra och det blir farligt på en gång. Redan i andra matchminuten tar Bollnäs ledningen med 0-1, genom mål av Patrik Larssonpå passning från Andreas Westh. Matchen fortsätter med bra bandy från båda sidorna och är väldigt spännande. Edsbyn har en farlig chans i mitten på första halvlek när Jonas Edling gör en fin framspelning till en annan Edsbynspelare. Denna farlighet räddas med en kanonräddning av Bollnäs målvakt, David Borvall. det sista som händer i första halvlek är att Edsbyn får en hörna som skjuts av Daniel Skarps och träffar Bollnässpelaren Johan Berglund på örat. Halvtidsresultat 0-2.

Andra halvlek, Bollnässpelaren Johan Berglund är tillbaka på isen trots smällen på örat. Båda lagen börjar även andra halvlek bra, men ju längre halvleken går destomer Edsbyn blir det. Ungefär halvvägs i halvleken kommer först reduceringen till 1-2 och sen kvitteringen till 2-2. Allt detta inom loppet av två minuter. Det är mycket publik i Dina Arena, nästan fullsatt. Efter dessa mål är det i princip bara Edsbyn i matchen. Med sex minuter kvar kommer ledningsmålet till 3-2 för Edsbyn. Detta görs av Jonas Edling på ett pass, en fin lyra slagen av Hans Andersson. Det var spiken i kistan. Slutresultatet i matchen blir 3-2 till Edsbyn. Grattis Edsbyn till segern I ExTe World Cup.

Skriven av: Anna Lindquist