Edsbyn första lag till final

publicerat 2008-10-26

Edsbyns IF vann semifinalen mot Zorkij efter en match där inledningen var tillknäppt, med få chanser åt nått hål.

Matchen ändrade dock karaktär cirka 5 minuter innan paus, då Zorkij gjorde både 0-1 och 0-2. Alldeles innan pausvilan lyckades dock Edsbyn få in en reducering till 1-2 på en hörna som slogs in av Per Hellmyrs. Efter pausvilan gjorde Edsbyn två snabba mål varav det sista kom till genom en målvaktstabbe. Ställningen var 3-2. Efter detta följde en period där inget av lagen åstadkom så mycket, men i den 57:e matchminuten satte Edsbyn spiken i kistan genom att göra 4-2, också det på hörna. Den slogs in av Jonas Edling. Edsbyn bevakade sedan sin ledning de sista minutrarna och matchen slutade 4-2. Detta innebär att Edsbyn är vidare till final i ExTe World Cup.

Skriven av: Anna Lindquist