Bollnäs vidare efter makalös vändning

publicerat 2008-10-26

Bollnäs GoIF börjar matchen bra men Jenisej gör de två första målen i matchen. Dessa mål görs av Sergej Lomanov, det andra på en fin genomåkning och eget avslut.

Bollnäs lyckas få till en reducering till 1-2 i den 21:a matchminuten, genom Anders Spinnars på ett frislag. Detta blir också halvtidsresultatet. I andra halvlek kommer Bollnäs mer och mer in i matchen men Jenisej lyckas utöka sin ledning till 3-1 efter en genomåkning av Anatolij Suzdalev fint framspelade av Sergej Lomanov d y. tio minuter senare kommer ännu en reducering av Bollnäs och i 50:e matchminuten, då tre Jenisejspelare befinner sig på botbänken kommer kvitteringen till 3-3. Det är Ville Aaltonen som styr in ett frislag. Samtidigt med detta får ytterligare en Jenisejspelare sätta sig på botbänken. En minut senare kommer nästa utvisning för Jenisej och Bollnäs får en straff, som skjuts i mål av Antti Ekman. I detta läge befinner sig fem stycken Jenisejspelare i utvisningsbåset och ställningen är 4-3 till Bollnäs. Detta blir också slutresultatet i matchen och det innebär att Bollnäs går vidare till seminal. Där får de möta vinnaren i den fjärde kvartsfinalen, mellan Dynamo (Moscow) och Sandvikens AIK.

Skriven av: Anna Lindquist