Bandysidan.nu

Edsbyn till semi efter stor dramatik

publicerat 2008-10-25

Edsbyns IF lyckades vinna mot Uralsky Trubnik efter en dramatisk match som avslutades med straffläggning för att kunna avgöra segraren. Trubnik börjar matchen bäst och har ett friläge redan i den 2:a minuten som Anders Svensson räddar.

10 minuter och två felpass senare från Edsbyförsvaret är Kalle Spjuth tvåmålsskytt och Trubnik i en 2-0-ledning. Bara några minuter senare gör Dmitrij Sustretov en grym genomåkning, skjuter på målvakten som lämnar en retur till tvåmålsskytten Spjuth, som dock är offside när han lägger bollen i nät. I anfallet efter reducerar istället Edsbyn till 1-2 genom Jonas Edling. I det här skedet av matchen blev det stundtals rena Hawaiibandyn, med många snabba åkningar och kontringar.

Ytterligare två mål, ett för vardera laget, hinns med innan ett slagsmål bryter ut och Per Thörnberg samt Vjacheslav Markin får ett varsit grovt matchstraff. Båda lagen får därefter spela resten av matchen med reducerat manskap.

I den andra halvleken spelar Edsbyn upp sig och halvleken blir betydligt jämnare spelmässigt än den första. Uralsky Trubnik gör det första målet i halvleken, och utökar sin ledning till 2-4 efter ett frislag. Målskytten var Dmitrij Razuvaev. Edsbyn skapar flera chancer och med knappa 10 minuter kvar reducerar man till 3-4 på hörna genom Per Hellmyrs.

Bara ett fåtal minuter före slutsignalen får Edsbyn en straff som Jonas Edling fick lägga. Målvakten räddar straffen som Christian Mickelsson slår in returen på. Detta innebär att denna dramatiska match till slut får avgöras på straffar.

Edsbyn började lägga straffar, och satte alla sina fem, medan Trubnik missade sin tredje och Edsbyn gick vidare till semifinal.

Skriven av: Torbjörn Lindquist