Edsbyn gruppsegrare efter straffar

publicerat 2008-10-25

Edsbyns IF tog ledningen med 2-0 i första halvlek i gruppspelsfinalen mot Kuzbass. det var Peter Thörnberg som inledde målskyttet på en hörna och Jonas Edling fortsatte med en snygg genomåkning.

I övrigt var det väldigt mycket soloåkningar och hemvändningar i den första halvleken, och ytterst få riktiga målchanser.

Kuzbass spelar upp sig ordentligt i den andra halvleken och skapar flera bra målchanser, men det ser länge ut som om Anders Svensson tänkt spika igen. Men innan matchen hinner blåsas av lyckas Kuzbass göra två mål och iom oavgjort krävs strafftävling för att avgöra vem som vinner grupp A.

Båda lagen missar sina första straffar, men efter att Edsbyn satt sina tre följande, medan Kuzbass endast lyckas sätta en av sina tre blir Edsbyns ledning i strafftävlingen ointagbar och det blir Edsbyn som spelar lördagens första kvartsfinal.

Skriven av: Torbjörn Lindquist