Bandysidan.nu

Tornio fortsatt överraskande starkt

publicerat 2008-10-24

Tornio PV lyckades efter nattens kraftansträngning mot Zorkij genomföra en riktigt bra match mot Hammarby IF. Hammarby var dock effektivast i avsluten och vann till slut med 3-0.

Hammarbymål mot Tornio
Hammarbymål mot Tornio Foto: Anna Lindquist

1-0-målet tillkom efter att Gustav Björkman blivit frispelad på en lyra och petat in bollen. Det andra målet kom i den 17:e minuten via Andreas Hammarbäcks klubba.

Tornio hade en stor del av bollinnehavet och spelet, men hade mycket svårt att komma in på avslut. Under den andra halvleken skapade de ett antal hörnor, och i samband med en utav dessa blev Lars Johansson utvisad 6 minuter för olämpligt uppträdande. Hammarbys lagkapten Oscar Jonsson var oense med domarens bedömning av situationen, och fick även han sitta 6 minuter på botbänken för samma förseelse.

Med en knapp kvart kvar lyckas Hammarby utöka ledningen till 3-0 genom Rickard Koch.

Det är sagt att Tornios spelare efter World Cup kommer gå över till HaparandaTornio Bandy, som kommer spela i Allsvenskan Norra i vinter. Motståndarlagen i denna serie kommer få det tufft om HT Bandy kan uppbringa samma spel som man gjort hittils under denna World Cup-helg i seriespelet.

Skriven av: Torbjörn Lindquist