Bandysidan.nu


Silly Season-genomgång av Katrineholm SK

publicerat 2004-07-12

Efter en liten semester som jag haft ifrån datorn på ca 3 veckor så är jag nu tillbaka med min Silly Season-genomgångar. Först ut efter semestern är ett Katrineholms SK som jag tror mycket på, trots förlusten av Mikhail Pasjkin.

Jo när jag vaknade i morse, vid tiotiden, så hörde jag att radion spelade Galenskaparnas "Bandy Bandy", och senare vid lunchtid så spelade radion Svenne Rubins "Långa bollar på Bengt". Visserligen är "Långa bollar på Bengt" en fotbollslåt, men den funkar gott till bandy också, och huvudsaken var att jag åter fick bandy-suget. Känslan. Feelingen.

I alla fall så känns det bra att börja igen med just Katrineholms SK. Årets Katrineholms SK är, som det ser ut hittills, ett lag jag tror stenhårt på. Kalla mig tokig men med lite flyt så kan Katrineholmarna reda ut både ekonomin och förlusten av Mikhail Pasjkin.

Hittills har klubben värvat Teijo Laitinen ifrån Nässjö IF, Andreas Broberg ifrån IFK Motala, Jarno Väkiparta ifrån Västerås SK, Mårten Grönvall ifrån Värmbol/Katrineholm BK och Johan Jansson ifrån Oxelösunds IK. Sammantaget tycker jag detta ser intressant ut med Jarno Väkiparta och Andreas Broberg i spetsen.

30-årige Jarno Väkiparta är en riktigt avig spelartyp som kan vända ut och in på de flesta försvarsspelare. Gångna säsongen i Västerås SK blev det imponerande 14 mål och 12 assist vilket blir 26 poäng, detta också i tuff konkurrens av spelare som Rinat Shamsutov, Andreas Hammarbäck och Per Fosshaug. Jag tycker detta är imponerande.

En mer defensiv kraft är 29-årige Andreas Broberg, närmast ifrån IFK Motala. Med sina 180 cm och 81 kilo är Andreas Broberg en smidig och spelskicklig mittfältare som inte heller är ofarlig framåt. 13 mål och 14 assist ger honom en delad andraplats i IFK Motala, interna skytteliga, imponerande - trots svag konkurrens.

En annan intressant spelare är Teijo Laitinen som närmast kom ifrån Nässjö IF. Teijo Laitinen är 27 år gammal och spelar mest på mittfältet och på halven. Skridskoåkningen och kämpaglöden sägs vara Teijo Laitinens styrka. En intressant värvning!

21-årige Mårten Grönvall är en jättetalang som återvänder till moderklubben Katrineholms SK efter några säsonger i Värmbol/Katrineholm BK. I Värmbol/Katrineholm BK har han spelat både centralt på mitten men också på halven. Hans styrka är fräckheten och bollkontrollen.

På tal om talanger; Katrineholms SKs femte och senaste nyförvärv är 22-årige Johan Jansson, närmast ifrån Oxelösunds IK. I Oxelösunds IK har Johan Jansson varit en av de mest tongivande, och tidigare spelade han även fotboll i klubben men det har han lagt av med för att satsa 100% på bandyn. Styrka och svagheter har jag tyvärr dålig koll på.

Ovan nämnda kvintett tycker jag ser stark ut. Jarno Väkiparta, Andreas Broberg och Teijo Laitinen är alla kvalificerade Allsvenska spelare med hög spetskompetens. Men Katrineholmarna har ju också tappat ett knappt dussin spelare.

Dessa är Mattias Åhlén till Gripen/Trollhättan BK, Jesper Bryngelson till Boltic/Göta, Mikhail Pasjkin till IFK Vänersborg, Jarno Alatalo till IFK Motala, Marcus Larsson till Värmbol/Katrineholm BK, Simon Wahlström som slutar, Jonny Lind till Sköndals IK, Lars Karlsson till Gripen/Trollhättan BK och Gustaf Hjalmarsson till Värmbol/Katrineholm BK.

Av dessa så har jag koll på ungefär hälften, vilka jag kommer att kommentera. Jesper Bryngelson är en giftig anfallare som laget tappat, men Jarno Väkiparta känns som en lämplig ersättare.

Mikhail Pasjkin är en annan oerhört duktig avslutare och framspelare. Det visar förra säsongens 29 mål och 6 assist. Här kan IK Sirius BKs Martin Mentell vara en ersättare, det har ryktats att han kan vara på väg till klubben även om inget är klart.

Jag tycker att dessa är de två spelare som behöver nämnas. Visst har laget tappat många spelare (10 stycken om jag räknat rätt), men för att försvara det så kan man ju säga att dom å andra sidan värvat 5 stycken. Dessutom kräver nog klubbens ansträngda ekonomi så krävs det nog att man skär ner på löner. En spelare som Mikhail Pasjkin kan jag tänka mig tar en hel del i löning...

Som jag har skrivit i början så tror jag på detta Katrineholms SK. Klubben har värvat tre stycken som bör gå rakt in i startelvan, plus två yngre talangfulla och fräcka spelare.
Jag tror på Elitserien!

Nyförvärven hittills är Teijo Laitinen ifrån Nässjö IF, Andreas Broberg ifrån IFK Motala, Jarno Väkiparta ifrån Västerås SK, Mårten Grönvall ifrån Värmbol/Katrineholm BK och Johan Jansson ifrån Oxelösunds IK.

Spelarförlusterna hittills är Mattias Åhlén till Gripen/Trollhättan BK, Jesper Bryngelson till Boltic/Göta, Mikhail Pasjkin till IFK Vänersborg, Jarno Alatalo till IFK Motala, Marcus Larsson till Värmbol/Katrineholm BK, Simon Wahlström som slutar, Jonny Lind till Sköndals IK, Lars Karlsson till Gripen/Trollhättan BK och Gustaf Hjalmarsson till Värmbol/Katrineholm BK.

Skriven av: Gustaf Lindborg