Dynamo World Cup-mästare

publicerat 2007-10-28

Årets World Cupfinal avgjordes inför ungefär 3000 åskådare mellan de ryska mästarna Dynamo (Moscow) och de svenska mästarna Edsbyns IF. Bästa chansen i en annars ganska trevande matchinledning stod Dynamos Mikhail Sveshnikov som blev helt ensam med Anders Svensson i Edsbymålet som gör en kanonräddning till hörna. Hörnan blir resultatlös.

I den 8:e matchminuten får Dynamo ett hörnmål bortdömt efter att en spelare åkte in i straffområdet innan hörnan var slagen. Även Edsbyn skapar ett antal fina chanser, men det verkar vara svårt att få in bollen i mål. I den 16:e minuten lyckas Rinat Shamsutov göra 1-0 till Dynamo på ett långskott. Efter 1-0 är det Edsbyn som skapar de vassaste chanserna och har det mesta av spelet, men av någon anledning har de oerhört svårt att få in bollen i målet. Dynamo saknar inte heller riktigt farliga chanser och dryga minuten före halvtid gör Shamsutov sitt andra mål i finalen.

Med mindre än 1 minut spelade i andra halvlek slår Dynamos Pavel Franz på Edsbyns Joakim Hedqvist och får ett grovt matchstraff. Dynamo får därmed finna sig i att spela med en man mindre resten av matchen. Trots detta spelar Dynamo offensivt och lyckas göra 3-0 genom Ivan Maximov. Det märks att Edsbyn haft en tuffare väg till finalen, och de orkar inte riktigt komma igenom Dynamos defensiv. Med drygt 10 minuter kvar får Edsbyns Peter Thörnberg sin tredje utvisning i matchen och därmed får han åka till omklädningsrummet och byta om. I den sista minuten av ordinarie matchtid gör Shamsutov sitt tredje mål för dagen till 4-0. Dessutom hinner man göra 5-0 innan matchen slutar, genom Maxim Chermnykh.

Dynamo blev därmed World Cupmästare för andra året i följd. Laget har varit mycket starkt genom turneringen och endast tappat poäng mot Västerås SK i gruppspelet.

Skriven av: Torbjörn Lindquist