Bandysidan.nu

Edsbyn vidare efter straffdramatik

publicerat 2007-10-28

Dagens andra semifinal spelades mellan Uralsky Trubnik och Edsbyns IF. Matchen börjar i ett bra tempo där Edsbyn får den första chansen, men Trubnik gör det första målet. Efter knappa fyra minuters spel gör Evgenij Kuks inga misstag helt ren med Edsbyns målvakt, utan 1-0 är ett faktum.

Första halvlek fortsätter med tät bandy med bra spel från båda håll. Trubnik verkar aningens piggare och rappare än Edsbyn, som gör en hel del misstag på mittplan. Edsbyns bästa chans kommer i den 29:e minuten när Hans Andersson är på väg igenom, men blir ojust stoppad och får straff. Straffen läggs av Jonas Edling, som inte gör några misstag. Edsbyn kvitterar alltså strax innan halvtid.

Andra halvlek börjar också bra, men Trubniks styrning lyckas bra och Edsbyn har mycket svårt att komma till skott. Magnus Olsson lyckas få ett riktigt bra läge, men får den inte förbi en duktig målvakt i Trubniks mål. I den 42:a minuten gör Trubniks Kalle Spjuth 2-1 på returen från ett mäktigt skott av Oleg Khajdarov. Trubnik ökar tempot framåt efter målet och skapar ytterligare ett par chanser, men utan ytterligare framgång. Däremot lyckas Edsbyn kvittera på hörna genom Kimmo Huotelin. När domaren blåser av matchen är det fortfarande 2-2 och det fick avgöras på straffar.

Edsbyn vinner straffavgörandet med 3-1 efter att Anders Svensson i Edsbymålet svarat för 2 mycket snygga benparader.

Skriven av: Torbjörn Lindquist