Till slut en rätt komfortabel seger

publicerat 2007-10-28

Brobergs IF chocköppnade mot Edsbyns IF i nattens fjärde och sista kvartsfinal med mål efter 43 sekunder av Stefan Larsson. Edsbyn replikerar dock med ett hörnmål efter dryga två minuters spel. Broberg skapar ett flera chanser där den bästa är ett friläge av Jonas Nygren, som dock inte lyckas förvalta detta.

Det är dock Edsbyn som tar ledningen, efter ett riktigt konstmål av Joakim Hedqvist. Matchen håller här ett högt tempo och är mycket underhållande. Den här gången är det Brobergs tur att kvittera, efter att Robert Dammbro lagt bollen bakom edsbymålvakten i ett friläge. Efter nästan 24 minuters spel tar Edsbyn åter ledningen, den här gången genom Christian Mickelsson på en underbar framspelning från Kimmo Huotelin. Första halvleken slutar 3-2.

Knappa fem minuter in i andra halvlek utökar Edsbyn sin ledning till 4-2, återigen efter mål av Hedqvist. Broberg skapar flera mycket fina målchanser, bland annat några i samband med hörnor. Efter 10 minuters spel i den andra halvleken får Edsbyn straff. Jonas Edling sätter dena lätt till 5-2. Edsbyn visar nu sin styrka och är klart rappare i skäret än vad Brobergsspelarna visar. Broberg skapar flera klara chanser, men lyckas inte sätta dit bollen. Edsbyn visar klart bättre effektivitet och Peter Thörnberg sätter 6-2 på en hörna.

Även om första halvlek var en jämn tillställning så vann Edsbyn till slut ganska komfortabelt. Edsbyn var som vanligt mycket starkt i slutet på matchen.

Skriven av: Torbjörn Lindquist