Bandysidan.nu


Rapport från World Cup

publicerat 2006-10-29

I samband med World Cup arrangeras en presskonferens varje år. Rolf Käck på internationella bandyförbundet inledde med att säga att det var ett totalt sett bättre underlag iår, när vi dessutom preparerar isen i halvtid och har isvårdspauser under dagarna.

Förbundskaptenen Anders Jakobsson
Förbundskaptenen Anders Jakobsson Foto: Anna Lindquist

En viktig händelse under World Cup är också de möten som hålls med representanter från de olika nationerna. Olika kulturer har olika syn på lösningarna och det är viktigt att träffas och diskuttera olika frågor. Mycket av årets diskussioner har avhandlat kommande VM, säger Käck. Vad gäller den bandy jag sett så märks det att de ryska lagen är mycket väl förberedda.

Organisationen ren idrott är på plats och informerar om de dopingtester och den attidtydutbildning som arrangeras under årets World Cup.

World Cup-generalen Per Arné Weglin anser att arrangemanget har gått väl i hamn organisatoriskt och meddelar även att myndigheterna anser att det har varit god ordning. Lennart Bennermo berättar att fram till och med lördag så är publikintäkterna ungefär desamma som ifjol. Dock lär det inte bli lika mycket under söndagen, då Edsbyn och Bollnäs drog stor publik i fjolårets final. Med tanke på regnvädret under tordagen, och blåsten på fredagen är arrangörerana mycket nöjda med publiksiffrorna.

Den svenske förbundskaptenen Anders Jacobsson avslutar presskonferensen och berättar att han tycker att cupen har varit bra. Han var orolig i torsdags, då det kom snö i 3 timmar och sedan regnade i 7. Men från fredagen har det varit kanonväder. En av de matcher han kommer ihåg bäst var VSK-Hammarby, där Bajen trots dåliga förhållanden krigar ordentligt och verkligen försöker spela bandy.

Finalen kommer att spelas mellan två mycket bra ryska lag. De har stora resurser och Dynamo ställde tex över 6-7 landslagsspelare under lördagkvällens kvartsfinal mot Falun. Inga svenska lag har trupper i den storleken. Det går inte rent ekonomiskt, fortsätter Jacobsson. Trevligt att flera av de tongivande spelarna i framför allt Zorkij är svenska.

Presskonferensen avslutas med att Jacobsson presenterar sitt all star team.

Målvakt


Andreas Bergwall - Hammarby IF

Försvar

(från höger)
Per Hellmyrs - Edsbyns IF
Marcus Bergwall - Hammarby IF
Andreas Westh - Bollnäs GoIF
Oleg Chubinskij - Zorkij
Rinat Shamsutov - Dynamo (Moscow)

Mittfält

(från höger)
Johan Esplund - Zorkij
Mikhail Sveshnikov - Dynamo (Moscow)
Daniel Mossberg - Zorkij

Anfall


Patrik Nilsson - Sandvikens AIK
Sergej Lomanov - Dynamo (Moscow)

Skriven av: Torbjörn Lindquist