Dynamo lätt till final

publicerat 2006-10-29

Den första semifinalen för dagen spelas mellan Sandvikens AIK och Dynamo (Moscow). Dynamo är klara favoriter till segern och visar sig också vara det bättre laget.

Det är Dynamo (Moscow) som inleder matchen piggast. I den 3:e matchen kommer den första hörnan i matchen och det är Dynamo (Moscow) som får den och det är Evgenij Ivanushkin som skjuter och Sandvikens AIK:s målvakt Jonas Svensson räddar. I den 7:e matchminuten drabbas Sandvikens AIK av den första utvisningen i matchen, det är spelare nummer 3 i Sandvikens AIK, Linus Pettersson som får den. Matchens första mål kommer i den 13:e matchminuten. Det är Dynamo (Moscow) som tar ledningen med 1-0 och spelare nummer 8 Rinat Shamsutov får officiellt målet, men det var egentligen ett självmål. Det är Dynamo (Moscow) som är det starkare laget i matchen och Sandvikens AIK är ordentligt pressade. I den 22:a matchminuten utökar Dynamo (Moscow) sin ledning till 2-0 genom Evgenij Ivanushkin, efter ett frislag. Det tredje målet i matchen kommer i den 27:e matchminuten och det är Evgenij Ivanushkin i Dynamo (Moscow) som blir fint framspelad av Rinat Shamsutov och Dynamo (Moscow) utökar sin ledning till 3-0. Bara någon minut senare ser Mikhail Sveshnikov till att Dynamo (Moscow):s ledning utökas ytterligare en gång, det vill säga till 4-0. I halvlekens absolut sista sekunder blir Sandvikens AIK:s spelare Linus Pettersson utvisad 6 minuter för våldsamt slag och detta resluterar i en straff för Dynamo (Moscow) som slås i mål av nummer 7 Sergej Lomanov. Straffsituationen i halvlekens slutsekunder var dock lite märklig efter som bollen verkade ha gått i mål innan domare blåste straff. I paus leder alltså Dynamo (Moscow) med 5-0.

Den andra halvleken inleds med att Sergej Lomanov får ett friläge som han inte missar utan ökar Dynamo (Moscow):s ledning till 6-0. Sandvikens AIK är inte sena med replikera utan i den 33:e matcminuten reducerar de till 1-6 genom Patrik Södergren. Knappt två minuter senare kommer 7-1 målet för Dynamo (Moscow), det är Sergej Lomanov som nätar igen. I matchens 50:e minut gör Alexander Tjukavin 8-1 till Dynamo (Moscow), detta efter att lag=117 helt har dominerat den första delen av andra halvleken. Dynamo (Moscow) fullständigt leker med Sandvikens AIK i den andra halvleken. Det är nästan bara spel åt ett håll på banan. Dynamo (Moscow) utökar sin ledning till 9-1 i den 57:e matchminuten genom Petrus Sulila, som nu är tremålsskytt i matchen tillsammans med Sergej Lomanov. Det är för övrigt också Petrus Sulila som blir utnämnd till matchens lirare. Matchen mellan Sandvikens AIK och Dynamo (Moscow) slutar alltså 1-9 och Dynamo (Moscow) har tagit sig vidare till final i ExTe World Cup på ett ganska enkelt sätt. Vilka de får möta där avgörs i den andra semifinalen som spelas mellan Zorkij och Edsbyns IF.

Patrik Södergren säger till Bandysidan.nu att de inte riktigt var med från början, och tappade mycket boll på mittplan. Men Dynamo är bra, avslutar han.

Skriven av: Anna Lindquist