Zorkij segrare i ryssmöte

publicerat 2006-10-29

Kvällen har övergått till natt innan den tredje kvartsfinalen, den mellan Zorkij och Rodina, börjar. Vinnaren i denna match möter vinnaren i den sista matchen, mellan Edsbyns IF och Bollnäs GoIF.

Matchens lirare, Johan Andersson
Matchens lirare, Johan Andersson Foto: Anna Lindquist

Zorkij pressar mest i början av den första halvleken och får många bra målchanser, däribland ett skott i stolpen med öpptet mål. Till slut, efter drygt 27 minuters spel, lyckas man dock göra 1-0 genom Daniel Andersson och inom en minut gör man dessutom 2-0 genom Sami Laakkonen. Båda målen på pass av Sami Laakkonen. Bästa spelare i Rodina hittils är Nikolai Zykin som stått för flera kvalificerade räddningar.

Rodina inleder den andra halvleken bättre än man avslutade den första. Efter knappa 8:a minuter lyckas dock Zorkij få till ett riktigt snyggt anfall, där Daniel Andersson väggspelar med Sami Laakonen, och lägger in bollen i mål. I den 42:a minuten blir Rodinas Denis Slautin utvisad i 6 minuter. Ett par sekunder efter att domaren blåst igång matchen i samband med utvisningen hoppar dock Slautin ut på isen igen, och från SVTs kommentatorsbås hör vi "Är det så att Slautin kommit in en aning för tidigt", med Chris stämma. Understatement of the decade, minst. Zorkij har en stark period i den här delen av matchen, men mitt i denna press får Rodina på ett mycket snyggt anfall där Vjacheslav Bronnikov reducerar till 3-1. Med bara några minuter kvar av matchen så utvisas Alexander Simonov i 6 minuter för våldsamt spel, men är inte helt nöjd med detta och får ytterligare 6 minuter för olämpligt uppträdande. Det sista som händer i matchen är att gör 4-1.

Skriven av: Torbjörn Lindquist