VSK frånåkta i blåsten

publicerat 2006-10-27

Ryska Kuzbass mötte Västerås SK i en viktig match i World Cups grupp A. Förlorarna kommer få det mycket svårt att gå vidare i turneringen. Kuzbass inledde starkt och har redan efter 19 sekunder en boll inne i målet, men det blir bortdömt.

Det tar dock inte mer än fem minuter innan Kuzbass gör 0-1 på hörna, genom Alexander Sapega. En minut senare gör Sergej Tarasov 0-2, efter en snygg öppnande passning från Pavel Rjazantsev. VSK spelar klart bättre än i matchen mot Hammarby IF, men i den 20:e minuten får man trots det se hur bollen än en gång trillar in bakåt. På ett dåligt skott på hörna studsar bollen på spelarben fram till Alexej Miassoedov som blir ensam med Daniel Kjörling och lägger enkelt in den. Innan halvleken tar slut får VSK in bollen i motståndarmålet, men blir avblåsta för offside.

VSK spelar bra i den andra halvleken, och skapar ett antal fina målchanser. De har dock väldigt svårt att få in bollen. Kuzbass är dock det rappare laget och gör knappa 10 minuter in i halvleken 0-4 efter ett underbart klappklappspel där VSK-spelarna ser ut som rundningskoner. Med dryga fem minuter kvar att spela är det dags igen. 0-5 efter snyggt passningsspel på en hörnkontring. VSK får en hörna i slutminuten, men får gå av planen mållösa. I slutändan hänger man inte med i Kuzbass mycket höga tempo.

På väderfronten har gårdagens regn bytts ut mot en kraftig blåst. Isen håller sig dock mycket bättre än under gårdagen, så i allmänhet blir spelet klart bättre.

Skriven av: Torbjörn Lindquist