Bollnässeger efter ny straffdramatik

publicerat 2005-10-30

Bollnäs GoIF vann den första semifinalen mot Brobergs IF efter en mycket spännande straffläggning. Bollnäs började bäst och gjorde 2 mål i den första halvleken.

Timo räddar den avgörande straffen
Timo räddar den avgörande straffen Foto: Torbjörn Lindquist

Broberg hade ett friläge på gång i slutsekunderna av den första halvleken, men dommaren blåser för halvtid under vilda Brobergsprotester.

Bollnäs fortsätter bäst i ungefär 10-15 minuter innan matchen helt plötsligt tappar i fart. Samtidigt tar Broberg över matchen och lyckas efter en riktig kämpainsats göra två mål innan matchen tar slut. Det är ytterligare en gång straff-dags!

Målvakterna gör flera mycket fina räddningar och efter de ordinarie straffarna är det 3-3. Bollnäs lägger den första straffen och Pasi Hiekkanen gör en snygg räddning, men Brobergs Erik Olovsson skjuter sin straff utanför. I andra omgången extrastraffar gör Johan Kruse mål och det är dags för Per-Olov Strand att lägga sin straff. Dock står Timo Oksanen i vägen och därmed är Bollnäs i final i Polar Bandy World Cup 2005. I den finalen får man möta segraren i den andra semifinalen mellan Edsbyns IF och Västerås SK.

Skriven av: Torbjörn Lindquist