Nytt straffdrama på IP, Broberg vidare

publicerat 2005-10-29

Det blev en tät tillställning mellan Brobergs IF och Zorkij. Broberg började bäst och i den 13:e minuten blir Stefan Larsson fri och gör 1-0.

Stefan Larsson inledde målskyttet
Stefan Larsson inledde målskyttet Foto: Torbjörn Lindquist

I den 29:e minuten kommer en Zorkij-spelare igenom och blir nerdragen. Sami Laakkonen lägger straffen, men den går utanför. I början av den andra halvleken får Zorkij ytterligare en straff, denna gång är det Magnus Muhrén som åker fram mot straffpunkten. Skottet går mitt på Pasi Hiekkanen, som räddar straffen.

Zorkij lyckas dock kvittera till 1-1 i den 42:a minuten genom Sami Laakonen. Ett resultat som stod sig matchen ut. Ett resultat Broberg till stor del får tacka sin målvakt Pasi Hiekkanen för.

Det blev därmed straffläggning, en mycket dramatisk sådan. Målvakterna var på flera av bollarna, men de flesta av dessa gick in i alla fall.

Efter de fem första straffarna stod det 4-4, vilket innebär att det blev "sudden i straffar". I den första omgången av suddenstraffar missar Zorkijs Nikolaj Kulagin medans målvakten räddar Markus Hiukkas skott. Pasi Hiekkanen i Brobergsmålet räddar nästa straff. Mikael Nilsson satte därefter Brobergs sista straff och därmed var Broberg i semifinal mot hälsingekolegan Bollnäs GoIF.

Efter matchen samtalar Bandysidan.nu med Zorkijs Jonas Holgersson. När han får frågan om de inte ville vinna matchen mot VSK säger han "Ja, va fan skulle du själv göra". Han tyckte trots allt att det var rätt beslut, trots förlusten. Det är ganska långt kvar innan vi spelat ihop laget ordentligt, men vi tar små steg hela tiden.

Brobergs Robert Dammbro anser att det såg bra ut i första, men att Zorkij tar över allt mer i andra halvlek. Efter 1-1-målet kändes det som vi gick för straffar, sa han till bandysidan.nu. Pasi var världsklass avslutade han.

Skriven av: Torbjörn Lindquist