Oavgjort mellan Ljusdal och Narukerä

publicerat 2005-10-28

Ljusdals BK har iår tre spelare som tidigare spelat i Narukerä (Pori). Utespelarna Esa Oksanen, Markku Huhtanen och målvakten Harri Olbert. I årets gruppspel av World Cup mötte dina forna lagkamrater.

Narukerä chocköppnade och gjorde 1-0 redan efter en knapp minut. Dessutom gjorde man ytterligare ett par ganska snabba mål innan Ljusdal vaknade till. Ljusdal spelade stundals bra anfallsbandy, men slarvade alldeles för mycket bakåt. Åtminstonde två av målen var riktiga bjudningar av LBK-försvaret.

Ljusdal lyckas efter ett antal försök att reducera till 1-3 strax innan halvtid.

I den andra halvleken jobbar Ljusdal för att komma ikapp och reducerar i mitten av halvleken. Matchklockan började närma sig 60 minuter när Ljusdals Sebastian Jonsson är påväg igenom och dras ner. Dommaren dömmer straff, till synes en ganska billig sådan. Ljusdal sätter straffen och kvitterar därigenom till 3-3.

Oavgjort resultat i gruppspelet innebär att man tar till straffar, att användas om inbördes möte behövs för att skilja lagen åt. Ljusdal sätter alla sina fem straffar, medan Narukerä skjuter en utanför och Ljusdal vinner därmed straffläggningen.

Maxim Potechkin säger efter matchen till Bandysidan.nu att han inte är nöjd med försvarsspelet i matchen. Han tror också att det kommer bli tufft i nattmatchen, men Ljusdal kommer att kämpa.

Skriven av: Torbjörn Lindquist