Myssjö/Oviken utklassat på Gamlia

publicerat 2002-02-02

Matchen börjar i högt tempo och Umeå tar tidigt ledningen med 2-0 efter två fina spelmål. Därefter får Umeå problem med effektiviteten. Man har många fina chanser och några hörnor också, men det vill sig inte riktigt.

I 15:e matchminuten gör Ovikens målvakt en strålande enhandsräddning på ett distansskottt. Ovikens målvakt var för övrigt den stora behållningen av första halvlek. I den 26:e minuten kommer matchens första utvisning. Det är en Umeåspelare som får sätta sig på botbänken en stund. Myssjö/Oviken hinner reducera till 2-1 innan Umeå i den 32:a minuten lyckas göra sitt tredje mål, på en frispelning. Snabbt därpå görs ytterligare ett mål av Umeå, denna gång på nedtagning av en lyrboll. Innan halvtid hinner det även bli ytterligare ett par mål, varav ett långskott längs isen hittar in.

I den andra halvleken lyckas inte Oviken hålla spelet uppe, och Umeå åker sönder dem totalt. Umeå visar här vilken klass laget har, och att de helt klart vill vara med i högre divisioner och slåss. Det är svårt att beskriva andra halvleken på något annat sätt än att Umeå har ett målkalas som heter duga. De lyckas bland annat med 3 hörnmål. Hörnorna har tidigare i matchen inte fungerat så bra, men här visar man att det inte går att slappna av när Umeå får hörnor. Oviken försöker sig på ett par genombrott, men fastnar väldigt snabbt i Umeåförsvaret.

Målskyttar
UBS: Jörgen Hålldin 6, Peter Sundström 3, Emil Jönsson 3, Andreas Bergström 2, Erik Sandström 1 och Johan Sejdhage 1
Oviken: Peter Andersson 1