Årets utklassning på Gamlia

publicerat 2002-02-03

Så var det dags för en målkavalkad på Gammliavallen igen. Redan efter 15 minuter leder Umeå med 4-0. i den 16:e får Sandvikarna sin enda målchans i hela den första halvleken, och det var en misslyckad hörna för Umeå som bäddade för ett långt utkast.

Dock blev det lite hårt och Umeås målvakt hann precis före. efter ungefär 20 minuters spel gör Umeå 6-0 och får sedan en dubbelhörna. På den andra av dessa går skottet i stolpen och ut. Efter detta drar Umeå ner på tempot, men eftersom Sandvikarna i det här läget i det närmaste givit upp så fortsätter Umeå att göra mål på mål. De lyckas även med att få ett mål bortdömt i det här läget av matchen. När det är dags för pausvilan har Umeå tagit ledningen med 12-0 och haft goda möjligheter till mer.

I den andra halvleken börjar Umeå lugnt, men gör ett par ryck och i den 69:e matchminuten lyckas man göra 17-0. Just det målet är en klar offcide dock, men domaren står inte helt rätt till och missar detta. Matchen såg länge ut att bli helt utan utvisningar, men i den 74:e minuten kommer den första för Sandvikarna och sedan trillar det på. Strax därpå får Sandvikarna ett frislag strax utanför Umeås straffområde, men skottet går utanför. I matchens sista minut får Umeå en straff, men den räddas skickligt av Sandvikarnas målvakt som spelat bra idag, trots att han fått släppa in 21 mål. Men det beror nog mer på att han inte fick så mycket hjälp av försvaret.

Ska man se på vad Umeå gjorde mindre bra en dag som denna är det hörnorna. Och detsamma gäller igår. Idag blev det endast 2 mål på 21 hörnor, igår var det 3 mål på 17. Det är inte alls tillräckligt effektivt. Dock spelar Umeå i en division för lågt iår, de kommer förmodligen att ta en plats i tvåan, där de kan möte lite mer lämpligt motstånd.

Idag fick vi dessutom se en mycket ovanlig hörnvariant, från försvararna. Målvakten rusade ut, medans resten av spelarna stod kvar i målet. Åtminstonde för mig är det något helt nytt.

Målskyttar
UBS: Jörgen Hålldin 4, Peter Sundström 4, Andreas Bergström 4, Tomas Backman 4, Christer Wennström 2, Johan Sejdhage 2 och Emil Jönsson 1