Snömatch när Umeå säkrar seriesegern

publicerat 2002-02-23

Lite tråkigt att detta, som skulle bli punkten på en så fin säsong, skulle vara en såpass snöig dag som lördagen.

Men detta verkade inte hämma Umeås spel i början på matchen. Redan efter knappt två minuters spel får hemmalaget en hörna från höger, som det blir mål på. Och när 2-0 görs på en vacker frispelning i 5:e minuten kändes det inte alls särdeles tungt att det snöade. I den 8:e gör Umeå ytterligare ett mål, denna gång på en vänsterhörna och det ser ut som om luften gått ur Sandvikarna. Umeå bryter högt uppe och har nästan hela tiden kontroll på bollen.

Allt efterson matchen lider så börjar båda lagen spela mindre skärpt, men trots detta saknas inte målchanser. Umeå får bland annat två mål till och flera stolpskott innan halvleken är över, men även Sandvikarna lyckas få in en boll.

I andra halvlek tilltar snöandet ytterligare vilket gör att det mesta av det konstruktiva spelet försvann. Även i andra halvlek lyckas Umeå med flera stolpskott, men även med några innanför ramarna. Det blev tyvärr inte något roligt spel i andra halvleken, men efter slutsignalen var det lättare för spelare, ledare och hejaklack i Umeå att dra på smilbanden. Lite intressant att det dömms totalt 3 straffar i matchen och ingen går in!

Nu är det klart. Umeå BS spelar i division 2 från nästa år och hummöret är på topp!

Målskyttar
UBS: Jörgen Hålldin 2, Peter Sundström 2, Andreas Bergström, Henrik Gabrielsson, Lars Mårdvall, Johan Sejdhage
IFS: Jonas Berglund 2, Stefan Larsson