Bandysidan.nu


Dålig ekonomi och spelare på flykt

publicerat 2005-03-18

Dålig ekonomi hos landets bandyklubbar är vardagsmat. I Katrineholms SK är problemet så stort att spelarna överväger att lämna klubben på grund av uteblivna lönekuvert.

En av spelarna som börjar tröttna på nedskurna lönebelopp är Jonas Freberg. Talangen stänger inga dörrar åt något håll men det märks var åt det lutar.
- Visst kan det bli bandy, man ska väl aldrig säga aldrig, men det kan bli i någon annan klubb än KSK, säger Freberg till Katrineholmskuriren.
En annan som står i valet och kvalet är Peter Winbäck. Intressanta bud lockar.
- Det är väl 50-50 mellan KSK och en annan klubb, men vilken kan jag inte säga, det har den aktuella klubben bett mig om, säger Winbäck.
Två andra som troligen försvinner är Pavel Jakushev och Niklas Karlsson. Jakushev som just nu är hemma i Ryssland kan bli kvar där och var Karlsson hamnar är oklart.

Säsongens bästa Katrineholmare, Denis Riabchevski, kan också vara på väg bort. Där är det dock lite muntrare. Han kan bli kvar.
- Men det hänger lite på vad som händer i klubben också, på vilka spelare som stannar. Jag tycker det är viktigt att vi framförallt får behålla Andreas Broberg, Iivo Wegelius och Jarno Väkiparta, säger Riabschevski till Katrineholmskuriren.
Samma sak är det för Jarno Väkiparta.
- Det beror lite på vad som händer i KSK och vad som är bäst för mig och min familj. Och jag har också några andra anbud, säger Väkiparta som får ses som årets flopp i rödsvartvitt.

Will be continued...

Skriven av: Gustaf Lindborg